ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

  • Συμπατριώτισες και συμπατριώτες, φίλες και φίλοι που επιλέξατε τη Δυτική Μάνη, αυτό τον ευλογημένο τόπο, για μόνιμη ή μη διαμονή, η πρωτοφανής κρίση που μαστίζει εδώ και οκτώ χρόνια τη χώρα μας μοιραία έχει επηρεάσει και το Δήμο μας. Έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα μας και έχει διογκώσει τις παθογένειες που προϋπήρχαν, κυρίως λόγω της αδυναμίας των προηγούμενων δημοτικών αρχών να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις σε νέες τεχνολογίες και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Συναισθανόμενοι λοιπόν τις προκλήσεις των καιρών, την κρισιμότητα των στιγμών με γνώμονα την αγάπη μας για το γενέθλιο τόπο – τον τόπο που ζούμε – με γνώση πως μπορούμε να υπερβούμε τα προβλήματα και παραδειγματιζόμενοι από αντίστοιχους Δήμους ανά την Ελλάδα, ενεργοί πολίτες από όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, αποφασίσαμε να δράσουμε συλλογικά δημιουργώντας μία κίνηση με σκοπό την υπέρβαση των προβλημάτων.
  • Κινητήρια δύναμη μας είναι η επιτακτική ανάγκη της αναβάθμισης του Δήμου, με κυρίαρχο το ευρωπαϊκό όραμα, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών στους τομείς:

Παιδείας – Αθλητισμού

Υγείας

Τουρισμού

 Καθαριότητας

 Δημιουργίας δομών για τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα για την τρίτη ηλικία.

Βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Ασφάλειας κυκλοφορίας πεζών.

Ανάδειξης των μοναδικών ποιοτικών πλεονεκτημάτων του παραγόμενου ελαιολάδου και άλλων τοπικών προϊόντων.

Ένας στόχος η καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής των κατοίκων.

Ο εφησυχασμός και η απροθυμία μας για ενεργό συμμετοχή στην αντιμετώπιση των παραπάνω αναγκών αφήνει χώρο στην παρακμή και στη μηδενική προσπάθεια.
Αποφασίσαμε λοιπόν να μη συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία.
Αποφασίσαμε να πρωτοστατήσουμε με μία ειλικρινή προσπάθεια για ενεργό συμμετοχή στα κοινά του Δήμου μας έτσι ώστε να αλλάξει ό,τι δεν μας αξίζει και δεν μας αντιπροσωπεύει.
Αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση με τη δημιουργία της «Ανεξάρτητης κίνησης ενεργών πολιτών για τη Δυτική Μάνη» που σημαίνει:

1. Ότι δεν θα περιοριστούμε σε διαπιστώσεις και υποτονικές διαμαρτυρίες αλλά θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση και πραγμάτωση ρεαλιστικής πρότασης για το Δήμο μας δημιουργώντας προοπτικές ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και ανάπτυξης της.
2. Ότι αφήνουμε πίσω ό,τι αποτελεί φρένο στην προσπάθεια μας όπως οι κομματικοί φραγμοί, ταμπέλες και αγκυλώσεις του χθες έτσι ώστε να δουλέψουμε μαζί με πνεύμα συνεργασίας, αποφασιστικότητας και αμοιβαίας κατανόησης.
3. Ότι εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και ακολουθούμε πιστά τη λογική της ανάπτυξης.
4. Ότι σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και μιλάμε με τους δημότες.
5. Ότι δεν διορθώνουμε το παλιό αλλά φέρνουμε το καινούργιο.
6. Ότι σχεδιάζουμε ένα Δήμο που θα αγωνισθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και τις ευκαιρίες που χάθηκαν μαζί του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν με έμφαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα.
7. Ότι σχεδιάζουμε ένα Δήμο προσηλωμένο στις αξίες, στην ιστορία και την παράδοση της Μάνης τις οποίες προβάλλουμε μέσω εκδηλώσεων.

Σας καλούμε όλους, κατοίκους μόνιμους και μη του Δήμου Δυτικής Μάνης, να πάρετε θέση ενεργή σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό, την ιεράρχηση και τη διαχείριση των θεμάτων που μας απασχολούν καταθέτοντας τις απόψεις σας.

«Ανεξάρτητης κίνησης ενεργών πολιτών για τη Δυτική Μάνη» έτσι ώστε για να κάνουμε το όραμα μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δήμος Δυτικής Μάνης | dimos ditikis manis | Δυτική Μάνη |